torsdag 8 april 2010

Undantagstillstånd

Det råder undantagstillstånd här i Bangkok för tillfället. Har dock inte mycket att rapportera eftersom jag som vanligt bor i andra sidan staden av där det händer saker. De röda har tydligen beträtt gator och platser de inte är tillåtna att vara på och därav har Premiärminister Abisits svarat med detta undantagstillstånd.
Den röde ledaren Arisman har också lätt en del demonstranter in i parlamentet och kom sedan ut viftandes med gevär som de påstod sig ha hittat inne i parlamentet trots att regeringen alltid sagt att de är obeväpnade. Detta får man väl tro vad man vill om, ifall de röda tog med sig vapen in redan från början för att visa media när de kom ut eller om de verkligen fann dessa inuti parlamentet.
Mycket är stängt i de centrala delarna av stan och på fredag ska det tydligen smälla till rejält. Oavsett vad som händer lär det bli paus på allt elände om det håller på till mitten av nästa vecka för då firas det Songkran i några dagar i hela Thailand och Buddhistiska högtider lär stoppa det mesta för en stund.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena Jannis, synd att du inte uppdaterar lika ofta längre då jag följer din blogg med spänning eftersom jag ska plugga på samma universitet som du nästa termin.

Tänkte bara kolla om du har tips på hur man söker för att hitta t ex hotell i närheten av universitetet. Försöker förstå mig på den där staden genom att titta på kartor men förstår inte mycket tyvärr. :) Räcker det med att det heter Rama 4 Road för att man ska vara skapligt nära skolan? Sitter och kollar lite på lämpligt boende för första dagarna när man kommer ner nämnligen.