Det är vintersäsong här vilket innebär att jordgubbar odlas. Dom är ganska dyra och smakar inte lika mycket som våra röda gubbar hemma i Sverige men gott är det. Nu är det såhär att thailändarna tycker om att doppa många av sina frukter i chilipulver tillsammans med salt eller socker, beroende på sort av frukt. Jag tycker det förstör smaken på frukterna fullständigt men ok, låt dom göra det tänker jag. När dom även gör det på "våra frukter" (hehe det känns för mig som att jordgubbar bara är svenskt :), då tycker jag de har gått för långt.
Besattheten här av chili tycker jag överdrivs. Det känns som att de måste ha chili på maten av ren princip sak. Det kan ju tänkas att iaf prööööva utan? Klagomålen på den svenska julmaten var av det slaget att den va smaklös men med fyra matskedar chili smakar den ju inte mer utan bara blir starkare. Jag tror att thailändarna har dödat sina smaklökar fullständigt!
Jag äter en del stark mat men säger ändå: Våga Vägra Chili!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
haha, det där med chili är ju verkligen helt galet :p jag kan knappt smaka på deras mat utan att svettas ihjäl!
hoppas det går bra med flytten och God jul och gott nytt år!
/Angelica(hellonaima)
Hehe nej jag vet och det gör ju bara ont istället för att smaka något :)
TOT killarna var precis här och installerade internet så nu är allt prima.
God Jul & Gott Nytt År!
Stark mat min fru är thai och hon säger mai phet mai arroy .Men jag förstår det inte för hennes mat smakar ju bara chili och man svettas som en gris när man käkar det .Tycker allt smakar lika då det är så starkt
Mvh Kjell-Åke Nilsson
Skicka en kommentar